Anasayfa » , » Yavan Dolma Tarifi Nurselin Mutfağı

Yavan Dolma Tarifi Nurselin Mutfağı



Yavan Dolma Tarifi Nursel’in Mutfağı Tokat Mutfağı 
Malzemeler:

250 gram kadar salamura yaprak
2 su bardağı ölçüsünde pirinç
3 tane orta boy soğan
1 yemek kaşığı kadar biber salçası
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
Sıvıyağ
Bir tutam tuz
Dileğinizce karabiber
3 yemek kaşığı ölçüsünde nane

Yavan Dolma YAPILIŞI:

Öncelikle yapraklarımızı bol suda yıkayıp 5 dakika kaynamış suya atıp suyunu süzüyoruz ve tuzundan arındırmış oluyoruz. Soğanlarımızı ufakça doğrayarak 5 kaşık sıvıyağ dökerek pembe renk alana kadar kavuruyoruz. Üzerine salça, pirinç, su, tuz, nane ve karabiber ekleyip pirinçler diriliğini kaybedene kadar pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Hazırladığımız bu dolma içini hafif ılıması için beklemeye alıyoruz. Yaprakların boyutlarının büyüklüklerine göre hazırlanmış içten alınarak yaprakların içine konulur ve sıkıca sarılır. Sarmalar tamamlandıktan sonra üzerlerine limon suyu ve sıvı yağ gezdiriniz. Az partiler şeklinde kaynamış suya atılarak hepsi pişirilir. Piştikten sonra üzerine tekrar limon suyu sıkarak ılık veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. Yalan dolma yapılışı tamamlanmıştır.