Pufidik Pasta Tarifi
Nursel’in Mutfağı Tokat Mutfağı
Keki İçin Malzemeler:
3 su bardağı kadar un
2 tane orta boy yumurta
1 su bardağı ölçüsünde toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ölçüsünde yoğurt
3 tane muz
Kreması İçin Malzemeler:
2 su bardağı ölçüsünde süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı kadar damla çikolata
Pufidik Pasta Yapılışı:
Karıştırma kabımızın içerisine yumurta ve toz şekerimizi
ekleyerek çırpıyoruz. Sonradan içerisine yoğurt, vanilya, un ve kabartma tozunu
da ekleyerek 10 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz. Karışım kulak memesi
kıvamı alınca yağlanmış dikdörtgen biçimindeki kalıbın içerisine kekin harcını
döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 15 dakika pişiriyoruz. Kek
pişerken bir yandan da kremayı yapalım. Boş bir kaba süt, damla çikolata ve
kremşanti ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 5 dakika kaynattıktan sonra
kapağı kapatarak soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Pişmiş pasta kekinin bir
kısmını kesiyoruz. Kalan kısmını ise su bardağı yardımı ile parçalara
ayırıyoruz. Ayrılan bu parçaları rendeliyoruz ve muzlarımızı incecik
dilimliyoruz. Muz dilimlerini su bardağı ile kopardığımız parçaların arasına
krema ile koyuyoruz. Hepsini böyle hazırladıktan sonra görsellik katması için
rendelediğimiz pasta parçacıklarını keklerin üzerine serpiştiriyoruz. Pufidik
pasta servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.