Anasayfa » , » Cevizli Tokat Çöreği Tarifi Nurselin Mutfağı

Cevizli Tokat Çöreği Tarifi Nurselin Mutfağı



Cevizli Tokat Çöreği Tarifi Nursel’in Mutfağı Tokat Mutfağı

Malzemeler:

250 gram kadar tereyağı
3 tane yumurta
3 bardak ölçüsünde süt
2 bardak ölçüsünde ceviz
Yarım bardak kadar sıvıyağ
Yarım paket kadar yaş maya
3 tatlı kaşığı ölçüsünde şeker
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
Alabildiği kadar un

Cevizli Tokat Çöreği Yapılışı:

Öncelikli olarak sütümüzün içerisine maya, 2 tane yumurtanın tümü ve 1 tane yumurtanın akı eklenir ve karıştırılır. Bu karışıma toz şekerimizi ve tuzu serpiştiriyoruz ve içerisine tereyağımızı ekliyoruz. Üzerine sıvı yağ da ekleyip hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Un ve cevizde ekleyerek yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamur kıvamına geldikten sonra parçalar koparıp tepsinin üzerine açıyoruz. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine bıçakla çizikler atıyoruz. ( Kolay pişmesi için ) Çöreklerimize şekillerini verdikten sonra fırına sürüp pişmelerini bekliyoruz. Cevizli Tokat Çöreği servise hazırdır.