Cevizli Tokat Çöreği Tarifi
Nursel’in Mutfağı Tokat Mutfağı
Malzemeler:
250 gram kadar tereyağı
3 tane yumurta
3 bardak ölçüsünde süt
2 bardak ölçüsünde ceviz
Yarım bardak kadar sıvıyağ
Yarım paket kadar yaş maya
3 tatlı kaşığı ölçüsünde şeker
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
Alabildiği kadar un
Cevizli
Tokat Çöreği Yapılışı:
Öncelikli olarak sütümüzün içerisine maya, 2 tane yumurtanın
tümü ve 1 tane yumurtanın akı eklenir ve karıştırılır. Bu karışıma toz
şekerimizi ve tuzu serpiştiriyoruz ve içerisine tereyağımızı ekliyoruz. Üzerine
sıvı yağ da ekleyip hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Un ve cevizde ekleyerek
yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamur kıvamına geldikten sonra parçalar
koparıp tepsinin üzerine açıyoruz. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp
üzerine bıçakla çizikler atıyoruz. ( Kolay pişmesi için ) Çöreklerimize
şekillerini verdikten sonra fırına sürüp pişmelerini bekliyoruz. Cevizli Tokat
Çöreği servise hazırdır.