Ispanak Mıhlama Tarifi
Nursel’in Mutfağı Tokat Mutfağı
Malzemeler:
1 kilogram kadar ıspanak
4 tane orta boy yumurta
2 yemek kaşığı ölçüsünde margarin
1 tane orta boy soğan
250 gram kıyma ( Pastırmada kullanabilirsiniz )
1 çay kaşığı ölçüsünde kırmızı biber
1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon
Bir tutam tuz
Ispanak Mıhlama Yapılışı:
Ispanaklarımızı ayıklayıp bol suda yıkıyoruz ve doğruyoruz.
Bir tencerede temizlenmiş ıspanakları haşlayıp sularını süzüyoruz. Bir tavada
ise yağımızı eritip içerisine doğranmış soğanları ilave edip pembe renk alana
kadar kavuruyoruz. Sonra kıymayı ve haşlanmış ıspanakları ilave edip kavurmaya
devam ediyoruz. Ispanaklar kavrulmadan biraz önce yumurtaları karışımın üzerine
kırın. Ispanak Mıhlama servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.