Anasayfa » , » Çikolatalı Helva Topları Tarifi

Çikolatalı Helva Topları Tarifi



Çikolatalı Helva Topları Tarifi



Çikolatalı Helva Topları Malzemeler:

250 gram tereyağ
2 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su

SÜSLEMEK İÇİN:
80 gram bitter çikolata



Çikolatalı Helva Topları Hazırlanışı:

1- Tereğayında, un kokusu çıkana kadar kavurulur.
2- Önceden hazırlanıp soğutulan şerbet içine yavaş yavaş dökülerek hızlıca karıştırılır.
3- Şerbetini çeken helva 15 dakika dinlendirilir.
4- Ardından helvadan küçük parçalar kopartılarak elle yuvarlanır.
6- Helva topları buzdolabına konularak birkaç saat bekletilir.
7- Bitter çikolata benmari usulü eritilir.
8- Helva topları çikolataya bandırılır ardından tekrar buzdolabına konur.
9- Çikolatası donan helvalar soğuk servis edilir.