Kıymalı Rulo Börek Tarifi

Nurselin Mutfağı Kıymalı Rulo Börek

Nurselin Mutfağı bugün show tv ekranlarında Kıymalı Rulo Börek Tarifi ve hazırlanışını izledik. Show tv ekranlarında Nursel ergin tarafından sunulan yemek programında her ilden katılan ev hanımları tarafından hazırlanan tarifler ekranlarımıza geliyor işte bu günün tariflerinden biri.

Kıymalı Rulo Börek Malzemeler:
3 adet hazır yufka
300 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
10-12 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay tuz
1 çay kaşığı su
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat


Kıymalı Rulo Börek Hazırlanışı:
Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve karbonat karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır. Soğanlar ve biberler doğranarak kıymaya eklenir. İçine kimyon, karabiber, tuz eklenir. Suyu da ilave edilerek karıştırılır. fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka alınıp tepsiye kenarları dışarı taşacak şekilde yayılır. Üzerine sosun bir kısmı dökülür. Diğer yufka üzerine ama bu kez fırın boyunda yayılır ve sostan dökülür. Son yufka da aynı şekilde fırın tepsisine alınır. Sosu ilave edilir. İlk koyulan yufkanın sarkan kısımları üzerine kapanarak bir kez daha sostan dökülür. Hazırlanan iç harç yufkanın üzerine serilerek börek 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Börek fırından çıkarılınca rulo yapılır ve yarım saat kadar bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.