Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı SAKALLI POĞAÇA Tarifi

Nurselin Mutfağı SAKALLI POĞAÇA Tarifi



Sakallı Poğaça Tarifi Nursel’in Mutfağı 
Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
1 su bardağı ölçeğinde ılık su
1 su bardağı ölçeğinde sıvıyağ
1 tane yaş maya
2 yemek kaşığı kadar şeker
1 yemek kaşığı ölçüsünde tuz
2 tane yumurtanın akı
Alabildiğince un



İçi İçin Malzemeler:
1 paket krem peynir
1 tane yuvarlak biçiminde olan beyaz peynir
1 bağ maydanoz

Sakallı Poğaça Yapılışı:
Hamur malzemelerini bir araya getirip yumuşak bir hamur hazırlayın. 15 dakika mayalanması için bekletin. Pişireceğimiz tepsiye hamurdan ceviz kadar parçalar alıp üzerini kızartana kadar pişiriyoruz. İç malzemelerini hazırlarken peynirleri ezip birbiriyle karıştırıyoruz. Maydanozları da incecik kıydıktan sonra hazırlanan içi hamurun içerisine yerleştirip alt kısmını kapatmayıp kıyılmış maydanozlara sürtelim ve sakal şekli verelim. Nurselin mutfağı Sakallı Poğaça tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.






0 yorum:

Yorum Gönder