Çiçek Poğaça
Tarifi Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
1 tane yumurta
1 tane yumurta
1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
1 çay bardağı ölçüsünde ılık su
Yarım çay bardağı ölçeğinde sıvıyağ
1 paket kadar toz maya
1 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Alabildiğince un
Patates
Üzeri İçin Malzemeler:
Yumurtanın sarı kısmı
Çörek otu
Susam
Çiçek Poğaça Yapılışı Nurselin
Mutfağı:
Patatesleri haşlayın hazır olsun. Hamuru hazırlamak için ise
un dışında tüm malzemeleri karıştırma kabına koyarak karıştırın ve üzerine
yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın. 1 saat mayalanmaya bırakın.
Patatesleri rendeleyip üzerine kaşar peynir, tuz ve pul biber serpip
karıştırın. Hamurlardan parçalar kopartıp açın ve içerisine harcı koyup. Bohça
biçiminde kapatın ve bıçakla çizikler çizin. 180 derecede önceden ısınmış
fırında 30 dakika kadar pişirin. Nurselin Mutfağı Çiçek Poğaça Tarifi servise
hazırdır. AFİYET OLSUN.