Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı ÇİÇEK POĞAÇA Tarifi

Nurselin Mutfağı ÇİÇEK POĞAÇA Tarifi



Çiçek Poğaça Tarifi Nurselin Mutfağı 
Malzemeler:
1 tane yumurta
1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
1 çay bardağı ölçüsünde ılık su
Yarım çay bardağı ölçeğinde sıvıyağ
1 paket kadar toz maya
1 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Alabildiğince un

İçi İçin Malzemeler:
Patates

Üzeri İçin Malzemeler:
Yumurtanın sarı kısmı
Çörek otu
Susam 

Çiçek Poğaça Yapılışı Nurselin Mutfağı:
Patatesleri haşlayın hazır olsun. Hamuru hazırlamak için ise un dışında tüm malzemeleri karıştırma kabına koyarak karıştırın ve üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın. 1 saat mayalanmaya bırakın. Patatesleri rendeleyip üzerine kaşar peynir, tuz ve pul biber serpip karıştırın. Hamurlardan parçalar kopartıp açın ve içerisine harcı koyup. Bohça biçiminde kapatın ve bıçakla çizikler çizin. 180 derecede önceden ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Nurselin Mutfağı Çiçek Poğaça Tarifi servise hazırdır. AFİYET OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder