Sakallı
Poğaça Tarifi Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
1 su bardağı ölçeğinde ılık su
1 su bardağı ölçeğinde sıvıyağ
1 tane yaş maya
2 yemek kaşığı kadar şeker
1 yemek kaşığı ölçüsünde tuz
2 tane yumurtanın akı
Alabildiğince un
İçi İçin Malzemeler:
1 paket krem peynir
1 tane yuvarlak biçiminde olan beyaz peynir
1 bağ maydanoz
Sakallı Poğaça Yapılışı:
Hamur malzemelerini bir araya getirip yumuşak bir hamur
hazırlayın. 15 dakika mayalanması için bekletin. Pişireceğimiz tepsiye hamurdan
ceviz kadar parçalar alıp üzerini kızartana kadar pişiriyoruz. İç malzemelerini
hazırlarken peynirleri ezip birbiriyle karıştırıyoruz. Maydanozları da incecik
kıydıktan sonra hazırlanan içi hamurun içerisine yerleştirip alt kısmını
kapatmayıp kıyılmış maydanozlara sürtelim ve sakal şekli verelim. Nurselin mutfağı Sakallı
Poğaça tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.