Oktay Usta Portakallı Kakaolu Kek Tarifi
Malzemeler:
3 tane yumurta
1.5 su bardağı kadar toz şeker
1 su bardağı kadar süt
1 su bardağı kadar sıvıyağ
2 çorba kaşığı ölçüsünde kakao
1 paket kabartma tozu
Kararınca un
SOSU İÇİN:
2.5 su bardağı kadar portakal suyu
1 çay bardağı ölçüsünde toz şeker
2 çorba kaşığı kadar mısır nişastası
ÜZERİ İÇİN:
1 Paket köpürtülmüş kremşanti
Portakallı Kakaolu Kek Yapılışı:
İlk önce şeker ve tereyağımızı krema kıvamına gelene kadar
bolca çırpıyoruz ve rendelenmiş portakal kabuklarını şeker ve tereyağ
karışımına ilave ediyoruz. Kakaoyu çekmesi için biraz çırptıktan sonra
yumurtaları döküyoruz. Sonra içerisine kabarta tozu ve unu ekleyip portakal
suyunu ve unlu malzememizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bu karışımı bir kek
kabına dökerek şekil almasını sağlıyoruz. Önceden hazırladığımız 180 derece
fırında pişmeye bırakıyoruz. Kekimizin piştiğini anlamak için ise arada kürdan
batırarak kontrol ediyoruz. Kekimiz servise hazır.