Anasayfa » , , » Oktay Usta Portakallı Kakaolu Kek Tarifi

Oktay Usta Portakallı Kakaolu Kek Tarifi



Oktay Usta Portakallı Kakaolu Kek Tarifi  

Malzemeler:
3 tane yumurta
1.5 su bardağı kadar toz şeker
1 su bardağı kadar süt
1 su bardağı kadar sıvıyağ
2 çorba kaşığı ölçüsünde kakao
1 paket kabartma tozu
Kararınca un

SOSU İÇİN:
2.5 su bardağı kadar portakal suyu
1 çay bardağı ölçüsünde toz şeker
2 çorba kaşığı kadar mısır nişastası


ÜZERİ İÇİN:
1 Paket köpürtülmüş kremşanti

Portakallı Kakaolu Kek Yapılışı:

İlk önce şeker ve tereyağımızı krema kıvamına gelene kadar bolca çırpıyoruz ve rendelenmiş portakal kabuklarını şeker ve tereyağ karışımına ilave ediyoruz. Kakaoyu çekmesi için biraz çırptıktan sonra yumurtaları döküyoruz. Sonra içerisine kabarta tozu ve unu ekleyip portakal suyunu ve unlu malzememizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bu karışımı bir kek kabına dökerek şekil almasını sağlıyoruz. Önceden hazırladığımız 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. Kekimizin piştiğini anlamak için ise arada kürdan batırarak kontrol ediyoruz. Kekimiz servise hazır.