Oktay Usta Peynirli Katlı Poğaça Tarifi
Malzemeler:
Yarım paket kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 tatlı kaşığı kadar toz şeker
1 çay bardağı ölçüsünde sıvıyağ
1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
1 çay bardağı ölçüsünde ılık su
Aldığı kadar un ( Yaklaşık 5 su bardağı )
50 gram kadar tereyağı
1 adet yumurta
İç Harcı İçin:
Beyaz Peynir kullanılacak
Peynirli Katlı Poğaça Yapılışı:
Bir karıştırma kabında mayayı ılık suda eritiyoruz.
İçerisine sıvıyağ, süt, tuz, şeker ve yumurtamızı da ekleyip karıştırmaya devam
ediyoruz. Unu da yavaşça ekleyip bir yandan da yoğuruyoruz. Oluşan hamuru 8
parçaya ayırıyoruz. Unladığımız tezgahta yemek tabağı kadar olacak şekilde
açmaya başlıyoruz. Açtığımız hamurların arasına tereyağı sürerek üst üste
koyuyoruz. Üst üste koyduğumuz hamurları da unlayarak 65 cm olacak biçimde
açıyoruz. Sonra bu hamurları 4 eşit parçaya bölüyoruz ve bu parçaları da tekrar
4 e bölüyoruz. Geniş olan kısmına peynirli içimizi koyduktan sonra ince olan
tarafa doğru yuvarlıyoruz. Bunların üzerine yumurta sürerek 180 derece önceden
hazırlanmış fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz. Servise hazırdır.