Anasayfa » » Gazete Baklavası Tarifi Nurselin Mutfağı 6 Nisan 2015

Gazete Baklavası Tarifi Nurselin Mutfağı 6 Nisan 2015

Gazete Baklavası Tarifi Nurselin Mutfağı

Malzemeler:

1 kase ölçeğinde ceviz


Hamuru için malzemeler:

2 tane yumurta
1 paket kadar kabartma tozu
1 çay bardağı ölçüsünde yoğurt
1 çay bardağı ölçüsünde soda
1 çay bardağı ölçeğinde sıvıyağ
1 tatlı kaşığı ölçeğinde sirke
Çeyrek limon
Alabildiğince un

Şerbeti için malzemeler:

4 su bardağı ölçüsünde şeker
4 su bardağı kadar su
Yarım limon

Üzeri için malzemeler:

1 kase kadar antep fıstığı
2 çay bardağı ölçüsünde sıvıyağ
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 yemek kaşığı kadar margarin

Gazete Baklavı Nurselin Mutfağı:

 Öncelikle baklavamızın hamurunu hazırlamak için malzemeleri bir araya getireceğiz. Hamuru için kullanılacak tüm malzemeleri bir kabın içerisine döküp karıştırıyoruz. Oluşan hamuru güzelce yoğurup 3 parçaya bölüyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Bir yandan da boş durmayıp şerbetini kaynatıyoruz. Hamurlar dinlendikten sonra üzerine nişasta döküyoruz ve incecik açıyoruz. ( Nişasta açılmasını kolaylaştırır. ) Tüm bezeleri açtıktan bir kağıdın üzerine koyuyoruz ve sonra üzerlerine ceviz serpiştiriyoruz. Kağıdı iki ucundan da tutup yufka gibi sarıyoruz ve dilimlere ayırıyoruz. Dilimlenen baklavaları tepsiye dizin ve üzerine sıvıyağ, tereyağı ve margarinden oluşmuş kızgın yağdan dökün. Fırında pişirdikten sonra şerbetini döküp antep fıstıklarımızı üzerlerine serpin.