Pastane Kurabiyesi Tarifi
Pastane Kurabiyesi Malzemeleri:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
80 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
Pastane Kurabiyesi Hazırlanışı:
1- Yumurtalar ve şeker çırpılır.
2-Ardından sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilya konur. Unu da kademe kademe eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
3-Hamurdan küçük parçalar kopartılıp elle uzunlamasına şekil verilir. İki ucu birleştirilir ve kurabiye hamurları yağlı kâğıtla kaplanmış fırın tepsisine dizilir.
4-180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirilir.
5-Bitter çikolata benmari usulü eritilir.
6-Fırından çıkıp soğumuş kurabiyelerin sivri ucu önce çikolataya ardından da çekilmiş Antep fıstığına bandırılır. Pastane kurabiyeleri çikolatası donduktan sonra servis edilir.
Pastane Kurabiyesi Tarifi İzle