Rahibe
Köftesi Tarifi Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
2 su bardağı ölçüsünde köftelik bulgur
2 su bardağı ölçeğinde sıcak su
1 su bardağı ölçüsünde irmik
1 tane rendelenmiş orta boy soğan
1 tane iri yumurta
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
3 yemek kaşığı kadar un
Su
Tuz
Kimyon
Karabiber
Sosu İçin Malzemeler:
2 diş kadar sarımsak
2 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 su bardağı ölçüsünde zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yemeğimize bulguru sıcak suda bekletmekle başlıyoruz. Sıcak
suyun etkisi ile bulgur şişince tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Suyunu
kıvamına göre ayarlayın. Top top köfteler yuvarladıktan sonra kaynayan suda
haşlayın. Ve sosu yapıp köfteler ile karıştırın. Nurselin Mutfağı Rahibe Köftesi Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.