Nurselin Mutfağı KAYTAZ BÖREĞİ Tarifi
Malzemeler:
1.5 kilogram ölçüsünde un
2 tane orta boy yumurta
1 paket kadar kuru maya
1 su bardağı ölçeğine sıvıyağ
2 yemek kaşığı kadar sirke
2.5 su bardağı ölçüsünde su
Tuz
İç Harcı İçin Malzemeler:
Yarım kilogram kadar kıyma
2 yemek kaşığı ölçüsünde salça
3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı ölçüsünde nar ekşisi
Karabiber
Pul biber
Açmak İçin Malzemeler:
Kaytaz Böreği Yapılışı Nurselin
Mutfağı:
Hamurumuzu hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri
karıştırıp yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için bir süre
bekletiyoruz. Hamurumuz da mayalanma işlemi başarıyla gerçekleştiğinde yumurta
büyüklüğünde koparıp zeytinyağına batırıp bir tepside elimizle incecik
açıyoruz. Hamurumuzu 3 kere 2 ye katlıyoruz ve elimizle fırın tepsimize
diziyoruz. Ortalarına harçtan koyarak 200 derece önceden ısınmış fırında
pişiriyoruz. ! Nurselin
Mutfağı Kaytaz Böreği tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.