Kazan Kebabı
Tarifi Nursel'in Mutfağı
Malzemeler:
300 gram kadar kıyma
1 tane orta boy soğan
1 tane orta boy sivri biber
6 tane domates
1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
Yarım tatlı kaşığı kadar biber salçası
İsot
Tuz
Karabiber
4 tane iri patlıcan
Kazan Kebabı Yapılışı:
Öncelikle soğan ve domatesi rendeden geçirip biberleri
incecik kıyıyoruz ve üzerine kıyma, tuz ve salça ekliyoruz. Patlıcanları 2
parmak kadar boşluk kalacak biçimde kesin. Bu aralara hazırladığımız kıymalı
harçtan koyun. Domatesleri de aynı şekilde kesip aralarına kıymalı harçtan
koyun. Tencereye yerleştirirken ise önce patlıcan sonrada domatesleri koyup
yarım su bardağı su ekleyip sebzeleri koyun. 200 derecede pişince çatalla
patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Nurselin mutfağı Kazan Kebabı tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.