Halbur
Hurması Tarifi Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
1 çay bardağı ölçüsünde sıvıyağ
1 çay bardağı ölçeğinde yoğurt
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tarçın
1 çay bardağı ölçeğinde ceviz içi
1 paket kadar kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbeti İçin Malzemeler:
2 su bardağı ölçüsünde toz şeker
2 su bardağı ölçeğinde su
1 damla kadar limon suyu
Halbur Hurması YAPILIŞI Nurselin
Mutfağı:
Boş bir kabın içerisine yoğurt, sıvıyağ ve tarçını koyup
yavaş yavaş karıştıralım ve üzerlerine ceviz içini ilave edelim. Bir süre
bunları karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu da ilave edip yumuşak
kıvamda olan bir hamur elde edelim. Hamurdan ufak parçalar kopartıp rendenin
üzerinde elimiz ile yuvarlayalım ve şeklini almasını sağlayalım. 180 derece fırınımızda
pişirelim ve piştikten sonra üzerine şerbeti döküp 1 saat dinlendirelim. Nurselin Mutfağı Halbur Hurması Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.