Padişah
Lokumu Tarifi Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
6 kaşık kadar un
2 çay bardağı ölçüsünde şeker
1 litre ölçüsünde süt
1 kibrit kutusu kadar margarin
1 paket kadar vanilya
2 tane muz
100 gram kadar Hindistan cevizi
2 paket kadar krem şanti
1 bardak ölçüsünde süt
Sosu İçin Malzemeler:
2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı ölçüsünde salça
2 diş kadar sarımsak
Fırın tepsimizin tabanını Hindistan cevizi kaplayarak
başlıyoruz. Tenceremizin içerisine un, süt ve şeker ilave edip kıvam kalana
kadar çırpın. Unda topaklanma kalmamasına dikkat edin. Muhallebimiz koyu kıvam
alınca tencerenin içerisine tereyağı koyun ve eritin. Pişince tepsimize yayın
bu karışımı. Beklettikten sonra üzerine kremşanti hazırlayıp tamamen kaplayın.
Uzun şeritler halinde kesikler oluşturun. Her şeridi yuvarlayarak büyüklüğü
kendi isteğinize göre ayarlayıp kesin. Nurselin Mutfağı Padişah Lokumu tarifi servise
hazırdır.
AFİYET OLSUN.
Sizin diğer Padişah Lokumu Tarifi ilginizi çekebilir.
Nurselin Mutfağı Ağlayan Kek Tarifi
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş Tarifi
Nurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Yağ Mantısı Tarifi İzle
Nurselin Mutfağı
Tatlı Tarifleri
Ardanın Mutfağı