Nurselin Mutfağı SUFLE Tarifi İSTANBUL
SUFLE
Malzemeler
4 kaşık un
250 g bitter çikolata
250 g tereyağ
110 g toz şeker
1 paket vanilya
8 adet yumurta
Süslemek İçin:
pudra şekeri
Hazırlanışı :
250 g bitter çıkolata benmari usulü buharda eritilir. Eriyince 250 g tereyağı ilave idilir.
8 adet yumurtanın sarısı ayrılır. 3 tanesinin akı başka bir kaba alınır ve köpürene kadar mikserle çırpılır.
Yumurta sarılarının olduğu kaba 110 g toz şeker eklenip mikserle köpürene kadar çırpılır.
Eritilen çikolata ve tereyağ karışımı eklenir ve tekrar çırpılır.
Hacmini yıtirmemesi için çok fazla karıştırmamak gerekiyor köpüren 3 yumurtanın akıda karışıma ilave edilir.
sonmemesi için Kaşıkla karıştırılır. 5 kaşık unu eklenir ve tekrar karıştırılır. Oluşan harç sufle kaplarına konur.
Dolapta 5-10 dakika bekletilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir.
Pişme süresi 5-6 dakikadır fakat herkezin fırınının pişirme oranı farklı olduğu için başından ayrılmadan üstü kabarana kadar beklemenizi öneririz.
Pudra şekeri serpilerek sunuma alınır.