Anasayfa » , » Kara Kuş Tarifi

Kara Kuş Tarifi


Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan Kara Kuş Tarifi  izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini yöresinden.  tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Kara Kuş Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Kara Kuş Tarifi




Malzemeleri:
Hamuru İçin;

2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Bir çimdik tuz
Bir çimdik şeker
Aldığı kadar un

İçi İçin;
2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin;
5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Kızartmak İçin;

2 su bardağı sıvıyağ

Hamurları Açmak İçin;

Nişasta
Un
Hazırlanışı:
Yumurtaları kırıp bir kaba koyun. Üzerine un hariç kalan malzemeleri de koyup karıştırın. Son olarak unu da ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezeleyip incecik bir şekilde açın. Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, üzerine limon sıkın. İçi için cevizleri rondodan geçirerek ufalayın.
Açtığınız hamuru oklava ile 4 parmak kalınlığında üst üste gelecek şekilde koyun. Üzerine aralıklı bir şekilde cevizden koyup hamurun kalan kısmını aynı şekilde kapatın. Kapattıktan sonra, ceviz olmayan yerlerinden bıçakla kesin. Kestiğiniz yerlerden kenarları sıkarak yağda kızartın. Kızaran tatlıları sıcak bir şekilde soğuk şerbete sokarak şerbetleyin.