Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Katıklı Dolma Tarifi

Nurselin Mutfağı Katıklı Dolma Tarifi



Katıklı Dolma Tarifi Nurselin Mutfağı 
Malzemeler:

2 kilogram kadar kabak
Yarım kilogram kadar yağsız kıyma ( Yoksa tavuk kıyması kullanın. )
2 kase ölçüsünde köftelik bulgur
1 tane orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
Yoğurt
2 yemek kaşığı kadar kuru reyhan
2 tatlı kaşığı ölçeğinde pul biber
Tuz

Katıklı Dolma Yapılışı:

Kabakları uçlarını kesip kazıyarak yemeğimizi yapmaya başlıyoruz. Kabağı büyüklüklerine göre halka şeklinde kesip içlerini oyuyoruz. Oyulan kabakları tuzlayarak bir süre dinlenmeye alıyoruz. Köftelik bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, pul biber, reyhan, ve tuz ekleyip geniş bir kapta yoğuruyoruz. Suyu çok kullanmayın yoğurarak yumuşatın. Hazırladığımız içlerden köfte yapıp kabakların içerisine dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. Tencerenin içerisine biraz tuz ve 2 su bardağı ölçeğinde su ekleyip 20 dakika pişiriyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır.








0 yorum:

Yorum Gönder