Çikolatalı Helva Topları Tarifi
Çikolatalı Helva Topları Malzemeler:
250 gram tereyağ2 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
SÜSLEMEK İÇİN:
80 gram bitter çikolata
Çikolatalı Helva Topları Hazırlanışı:
1- Tereğayında, un kokusu çıkana kadar kavurulur.2- Önceden hazırlanıp soğutulan şerbet içine yavaş yavaş dökülerek hızlıca karıştırılır.
3- Şerbetini çeken helva 15 dakika dinlendirilir.
4- Ardından helvadan küçük parçalar kopartılarak elle yuvarlanır.
6- Helva topları buzdolabına konularak birkaç saat bekletilir.
7- Bitter çikolata benmari usulü eritilir.
8- Helva topları çikolataya bandırılır ardından tekrar buzdolabına konur.
9- Çikolatası donan helvalar soğuk servis edilir.