Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Halbur Hurması Tarifi

Nurselin Mutfağı Halbur Hurması Tarifi



Halbur Hurması Tarifi Nurselin Mutfağı 

Malzemeler:

2 su bardağı kadar sıvıyağ
3 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket kadar vanilya
Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin Malzemeler:

4 bardak ölçüsünde şeker
4 bardak ölçüsünde su
3 damla limon suyu

Halbur Hurması YAPILIŞI:

2 su bardağı sıvı yağımızı sanki kızartma yapar gibi kızdırıp üzerine un döküp sürekli karıştırıyoruz. Ilıklaşınca üstüne 3 tane yumurta, 1 paket kadar kabartma tozu, 1 paket kadar vanilya ilave edip hamurunu yoğuruyoruz. ( Kıvama geldiğini anlamak için rendeye sürün. Parçalanmaması lazım. ) Şerbeti içinse 4 bardak şekerimizi ve 4 bardak suyumuzu kaynatıyoruz. Hamurdan ufak bezeler kopartıp rendeye sürerek şeklini almasını sağlıyoruz. Hamurlarımızı sıvı yağda kızartıp sıcakken şerbetini döküp servise hazır hale getiriyoruz.
AFİYET OLSUN.









0 yorum:

Yorum Gönder