Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı RAHİBE (FELLAH) KÖFTESİ Tarifi

Nurselin Mutfağı RAHİBE (FELLAH) KÖFTESİ Tarifi



Rahibe Köftesi Tarifi Nursel’in Mutfağı 

Malzemeler:
2 su bardağı ölçüsünde köftelik bulgur
2 su bardağı ölçeğinde sıcak su
1 su bardağı ölçüsünde irmik
1 tane rendelenmiş orta boy soğan
1 tane iri yumurta
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
3 yemek kaşığı kadar un
Su
Tuz
Kimyon
Karabiber



Sosu İçin Malzemeler:
2 diş kadar sarımsak
2 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 su bardağı ölçüsünde zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Rahibe Köftesi YAPILIŞI Nurselin Mutfağı:

Yemeğimize bulguru sıcak suda bekletmekle başlıyoruz. Sıcak suyun etkisi ile bulgur şişince tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Suyunu kıvamına göre ayarlayın. Top top köfteler yuvarladıktan sonra kaynayan suda haşlayın. Ve sosu yapıp köfteler ile karıştırın.  Nurselin Mutfağı Rahibe Köftesi Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.











0 yorum:

Yorum Gönder