Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı KAYTAZ BÖREĞİ Tarifi

Nurselin Mutfağı KAYTAZ BÖREĞİ Tarifi



Nurselin Mutfağı KAYTAZ BÖREĞİ Tarifi 
Malzemeler:
1.5 kilogram ölçüsünde un
2 tane orta boy yumurta
1 paket kadar kuru maya
1 su bardağı ölçeğine sıvıyağ
2 yemek kaşığı kadar sirke
2.5 su bardağı ölçüsünde su
Tuz



İç Harcı İçin Malzemeler:
Yarım kilogram kadar kıyma
2 yemek kaşığı ölçüsünde salça
3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı ölçüsünde nar ekşisi
Karabiber
Pul biber

Açmak İçin Malzemeler:
1 kase ölçüsünde zeytinyağı

Kaytaz Böreği Yapılışı Nurselin Mutfağı:
Hamurumuzu hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırıp yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için bir süre bekletiyoruz. Hamurumuz da mayalanma işlemi başarıyla gerçekleştiğinde yumurta büyüklüğünde koparıp zeytinyağına batırıp bir tepside elimizle incecik açıyoruz. Hamurumuzu 3 kere 2 ye katlıyoruz ve elimizle fırın tepsimize diziyoruz. Ortalarına harçtan koyarak 200 derece önceden ısınmış fırında pişiriyoruz. ! Nurselin Mutfağı Kaytaz Böreği tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder