Anasayfa » , » Pufidik Pasta Tarifi Nursel’in Mutfağı

Pufidik Pasta Tarifi Nursel’in Mutfağı



Pufidik Pasta Tarifi Nursel’in Mutfağı Tokat Mutfağı 

Keki İçin Malzemeler:

3 su bardağı kadar un
2 tane orta boy yumurta
1 su bardağı ölçüsünde toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ölçüsünde yoğurt
3 tane muz

Kreması İçin Malzemeler:

2 su bardağı ölçüsünde süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı kadar damla çikolata

Pufidik Pasta Yapılışı:

Karıştırma kabımızın içerisine yumurta ve toz şekerimizi ekleyerek çırpıyoruz. Sonradan içerisine yoğurt, vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyerek 10 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz. Karışım kulak memesi kıvamı alınca yağlanmış dikdörtgen biçimindeki kalıbın içerisine kekin harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 15 dakika pişiriyoruz. Kek pişerken bir yandan da kremayı yapalım. Boş bir kaba süt, damla çikolata ve kremşanti ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 5 dakika kaynattıktan sonra kapağı kapatarak soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Pişmiş pasta kekinin bir kısmını kesiyoruz. Kalan kısmını ise su bardağı yardımı ile parçalara ayırıyoruz. Ayrılan bu parçaları rendeliyoruz ve muzlarımızı incecik dilimliyoruz. Muz dilimlerini su bardağı ile kopardığımız parçaların arasına krema ile koyuyoruz. Hepsini böyle hazırladıktan sonra görsellik katması için rendelediğimiz pasta parçacıklarını keklerin üzerine serpiştiriyoruz. Pufidik pasta servise hazırdır.