Malzemeleri:
6 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un
5 yemek kaşığı tereyağ
100 gram dil peyniri
100 gram kaşar peyniri
100 gram lor peyniri
100 grambeyaz peynir
Hazırlanışı:
6 yumurta yarım su bardağı suyla karıştırılır ve içine yavaş yavaş un dökerek kıvamlı bir hamur yoğurulur. Hamurdan 10-12 beze yuvarlanır. Bezeler fırın tepsisinde biraz daha büyük açılır. Ocakta büyük bir tencere kaynar su hazır tutulur. Bir başka yerde de soğuk su dolu büyük bir kap bulundurulur. Açılan yufkalar tek tek önce kaynar suya hemen ardından da soğuk suya daldırılarak şoklanır. Fırın tepsisine ilk yufka alınır ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Diğer yufka da üzerine konur ve yine tereyağı dökülür. Yufkalar yarılanana kadar işlem tekrarlanır. Orta kısıma gelindiğinde peynirler didilip ufalanarak yufkanın üzerine serilir. Geri kalan yufkalar da yine aynı şekilde tepsiye dizilir. En üste tereyağ dökülüp 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Nurselin Mutfağı Su Böreği tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.