Cennet Künkü Tarifi
Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
Yarım kilogram ölçüsünde un
1 su bardağı ölçeğinde su
1 tane rulo kaymak
Yarım paket kadar margarin
1 tane yumurta
Nişasta
Şerbeti İçin Malzemeler:
Yarım kilogram kadar toz şeker
1 tane dilimlenmiş limon
2 su bardağı ölçeğinde su
Süslemek İçin Malzemeler:
Antep fıstığı
Cennet Künkü Yapılışı Nurselin
Mutfağı:
İlk olarak suyu ve unu ekleyip hamurunu yoğuruyoruz. Kıvam
olmazsa su ekleyebilirsiniz. Mutfak tezgahının üzerine nişasta serpiştirip
hamuru merdane ile açıyoruz. Tüm yufkaları oklavaya dolayıp iki tarafından itip
büzüştürün. Yağlı kağıtla kaplanmış tepsimize diziyoruz ve üzerlerine yumurta
sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda pişmeye bırakıyoruz.
Hazır olunca üzerine şerbeti döküp aralarına kaymak koyunuz.
AFİYET OLSUN.