Hünkar Beğendi Tarifi
Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
200 gram kadar kuşbaşı biçiminde doğranmış et
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
1 tane soğan
1 tane biber
1 tane orta boy domates
1 yemek kaşığı ölçüsünde salça
2 su bardağı ölçüsünde su
Tuz
Karabiber
Beğendi İçin Malzemeler:
3 tane patlıcan
1 çay bardağı ölçeğinde süt
1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
1 yemek kaşığı kadar un
Tuz
Yarım su bardağı ölçüsünde rendenlenmiş kaşar
Hünkar Beğendi Yapılışı:
Yemeğimize başlarken ilk işlem olarak patlıcanları
közlemekle başlıyoruz. Patlıcanlarımızı közledikten sonra yüzeyindeki kabukları
soyup tavaya koyup yağ ve un ekleyip kavurmaya koyuluyoruz. Tavadaki
patlıcanları ezdikten sonra ocağın altını kısık düzeye getirip hafif hafif sütü
eklemeye başlıyoruz. Sonra kaşarları koyuyoruz ve kaşarlar eridiği vakit ocağın
altını kapatarak biraz karıştırıyoruz. Bir yandan ise boş bir tavaya yağ
konularak etleri koyuyoruz ve etlerimizin suyunu çekip kavrulana kadar
pişmesini sağlıyoruz. Üzerine soğan ve biberi de ilave edip kavurduktan sonra
salça, domates ve suyu ilave edip pişmesini bekliyoruz. Pişince tavanın
içerisine tuz ve karabiber ekliyoruz. Nurselin
mutfağı Hünkar Beğendi tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.