Anasayfa » , » Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi



Hünkar Beğendi Tarifi Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
200 gram kadar kuşbaşı biçiminde doğranmış et
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
1 tane soğan
1 tane biber
1 tane orta boy domates
1 yemek kaşığı ölçüsünde salça
2 su bardağı ölçüsünde su
Tuz
Karabiber
Beğendi İçin Malzemeler:
3 tane patlıcan
1 çay bardağı ölçeğinde süt
1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
1 yemek kaşığı kadar un
Tuz
Yarım su bardağı ölçüsünde rendenlenmiş kaşar

Hünkar Beğendi Yapılışı:
Yemeğimize başlarken ilk işlem olarak patlıcanları közlemekle başlıyoruz. Patlıcanlarımızı közledikten sonra yüzeyindeki kabukları soyup tavaya koyup yağ ve un ekleyip kavurmaya koyuluyoruz. Tavadaki patlıcanları ezdikten sonra ocağın altını kısık düzeye getirip hafif hafif sütü eklemeye başlıyoruz. Sonra kaşarları koyuyoruz ve kaşarlar eridiği vakit ocağın altını kapatarak biraz karıştırıyoruz. Bir yandan ise boş bir tavaya yağ konularak etleri koyuyoruz ve etlerimizin suyunu çekip kavrulana kadar pişmesini sağlıyoruz. Üzerine soğan ve biberi de ilave edip kavurduktan sonra salça, domates ve suyu ilave edip pişmesini bekliyoruz. Pişince tavanın içerisine tuz ve karabiber ekliyoruz. Nurselin mutfağı Hünkar Beğendi tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.