Tavuklu Göbete Tarifi
Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
6 tane tavuğun but kısmı
6 tane tavuğun but kısmı
3 kase kadar un
5 tane orta boy patates
4 tane soğan
3 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
2 yemek kaşığı kadar salça
2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
1 tutam kadar karabiber
Nişasta
Sıvı yağ
Tavuklu Göbete Yapılışı Nurselin
Mutfağı:
Butları sıcak suda haşlıyoruz. Hamuru hazırlamak için un,
yoğurt ve tuz ekleyip hafif hafif su dökerek yoğurmaya başlıyoruz. Soğanları
piyaz olacak biçimde doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavurulur. Patatesleri
halka halka doğrayıp soğanların üzerine salça ile eklenir. Sonra patateslerin
üzerine karabiber ve tamamının üzerine çıkacak kadar su dökülür pişmeye
bırakılır. Hazırlanan hamuru 2 parçaya böldükten sonra bezeler açılıp araları
yağlanarak üst üste dizilir. Yemeğimizi pişireceğimiz tepsiyi margarin ile
yağladıktan sonra tepsiye yerleştirilir. Hazır olan ilk kat dolapta soğumaya
bırakılır. Hamurun diğer yarısına da aynı işlemler uygulandıktan sonra
soğumakta olan hamur dolaptan çıkarılır ve üzerine tavuklar konulup hazırlanan
2. Katla üzeri kapatılır ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye
bırakılır. Piştikten sonra üzerine salçalı su ve tereyağı gezdirin. Nurselin Mutfağı Tavuklu Göbete Tarifi
servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.