Tarçınlı Çörek Tarifi
Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde süt
1 su bardağı ölçüsünde süt
Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı ölçüsünde maya
3 yemek kaşığı kadar şeker
1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
Alabildiği kadar un
Araları İçin Malzemeler:
3 yemek kaşığı ölçeğinde şeker
1 tatlı kaşığı ölçeğinde tarçın
Tarçınlı Çörek Yapılışı Nursel'in
Mutfağı:
Hamurumuzu hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri bir
kabın içerisine dökerek yumuşak bir kıvamlı hamur elde edin ve 1 saat dinlenmeye
alın. Hamur mayalanırken tarçın ve şekeri bir tabağın içerisinde karıştırın ve
mayalanan hamurdan mandalina kadar parça koparıp uzunlamasına oklava ile
açıyoruz. Açılan hamurun 2 yüzeyini de tarçın ve şekere bulayıp bir ucundan
yanlamasına sarmaya başlayın ve önceden hazırlanmış 180 derece fırında pişmeye
bırakın. Nursel'in Mutfağı Tarçınlı Çörek
Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.