Tereyağlı Peynirli
Poğaça Tarifi Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
1 su bardağı ölçeğinde yoğurt
2 tane yumurta
2 tane yumurtanın ak kısmı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı ölçüsünde elma sirkesi
150 gram kadar tuzsuz terayğı
Alabildiğince un
İçi İçin Malzemeler:
Lor peynir
Tuzsuz tereyağı
Üzeri İçin Malzemeler:
Susam
Yumurta Sarısı
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba boşaltarak hamurumuzu
yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan parçalar kopartıp elimizle açıp hamurların
içerisine 1 çay kaşığı ile tereyağı ve peynir koyun ve kapatın. Bütün hamurları
bu şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsimize yağlı kağıt serip, hamurların
üzerine susam ve yumurta sarısı ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Nurselin
Mutfağı Tereyağlı Peynirli Poğaça Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.