Karakuş
Tatlısı Tarifi Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
4 su bardağı ölçüsünde un
4 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
1 tane yumurta
2 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
4 yemek kaşığı ölçüsünde sıvıyağ
İçi İçin Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde ceviz
Tarçın
Şerbeti İçin Malzemeler:
2 su bardağı ölçüsünde su
2 su bardağı ölçeğinde şeker
Limon
Karakuş Tatlısı Yapılışı Nurselin
Mutfağı:
Geniş bir kabın içerisine unumuzu ve diğer malzemeleri
ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamur 30 dakika dinlendikten
sonra ikiye bölüyoruz ve her parçayı incecik olana kadar merdane ile açıyoruz.
Açılan hamurları uç uca gelecek şekilde katlayıp arasına cevizli harcımızı
ilave ediyoruz. Kalan hamuru da onun üzerine kapatarak uzun bir hamur elde
ediyoruz. Hamuru parçalara ayırıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Soğuduktan
sonrada şerbetini döküyoruz. Nurselin Mutfağı Karakuş Tatlısı tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.