Pırasa
Dolması Tarifi Nurselin Mutfağı Manisa 19 Mart 2015
Malzemeler:
1 kilogram kadar pırasa
1 tane orta boy kuru soğan
1 çay bardağı ölçeğinde ince bulgur
Yarım çay bardağı ölçüsünde pirinç
200 gram kadar kuzu kıyması
Yarım çay bardağı ölçüsünde zeytinyağı
1 tutam kadar karabiber
1 tutam kadar nane
1 tutam ölçüsünde kimyon
2 tane iri havuç
1 tane bol sulu limon
Pırasa Dolması YAPILIŞI Nurselin
Mutfağı:
Yemeğimize pırasaları ayıklayıp haşlamakla başlayıp
soğanları doğramakla devam ediyoruz. Doğranan soğanları koyduğumuz kabın
içerisine bulgur ve pirinç eklendikten sonra kıyma, zeytinyağı ve baharatları
koyup karıştırıyoruz. Haşlanan pırasaların hepsini soğuk suya tutarak
kesilmelerini kolaylaştırıyoruz. Pırasalara boylamasına bıçak ile atılan bir
çizik yaprakları kolayca elde etmenizi sağlayacaktır. Pırasa yapraklarının
içerisine hazırlanan harçtan koyduktan sonra pırasaları bir tencereye dizip
üzerini geçecek kadar su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Nurselin Mutfağı Pırasa Dolması Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.