İmam Sarığı Tarifi:
İmam Sarığı Malzemeleri:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı su
2 su bardağı hindistan cevizi
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
SOSU İÇİN:
80 gram bitter çikolata
İmam Sarığı Hazırlanışı:
4 yumurta şekerle birlikte köpürene kadar çırpılır. Daha sonra içine kakao, vanilya, kabartma tozu, un ve 3 yemek kaşığı su konulak çırpmaya devam edilir. Kek karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür ve 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısı konulur ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca vanilyası atılır ve krema ocaktan alınıp soğuması için bir kenara alınır. Pişen kekten kalıp ya da bir çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkartılır. İki yuvarlak kek alınır ve arasına pişen kremadan sürülür. Ardından krema iki katlı kekin kenarlarına bulanır ve hindistan cevizine batırılır. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sürülür ve imam sarıkları biraz soğutulduktan sonra servis edilir.