Taş Kadayıf Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartmatozu
çeyrek paket yaş maua
3 bardak su
İç Harcı için:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kabuksuz antep fıstığı
2 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için:
sıvıyağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
2 bardak şekere 2 bardak su eklenir. Yarım limonun suyu sıkılıp şerbeti pişirilir ve soğumaya bırakılır. 3 bardak su ve 2 bardak un derin bir kaba alınır. 1 bardak irmik eklenir. Kabartmatozu ve birazcık yaşmaya konup çırpılır. Biz bunu çorbacıda yaptık fakat aynı kıvamı mikserlede tutturabilirsiniz. Kırep hamuru olacaktır. Küçük bir kepçeyle hamurdan alınıp kırep tavasına bırakılır. Çay tabağı büyüklüğünde olacaktır. Kısık ateşte sadece tavada olan yüzeyi pişirilir. Soğumadan içine çekilen ceviz, fındık ve tarçınla hazırlanan harç konup kenarlarından bastırılarak kapatılır. Bol yağda kızartılır ve sıcakken soğuyan şerbete batırılır. Şerbetini çekince sunuma alınır. Toz fıstık serpilir ve kaymakla servis edilir.
Taş Kadayıf Tarifi
|