Pişmaniyeli Pasta
Tarifi Nurselin Mutfağı
Keki İçin Malzemeler:
4 tane yumurta
3 kahve fincanı ölçüsünde şeker
4 kahve fincanı ölçeğinde un
1 çay kaşığı kadar kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kadar kako
Ara Kreması İçin Malzemeler:
1 paket kadar vanilya aromalı puding
Süslemek İçin Malzemeler:
1 paket kadar krem şanti
1 paket kadar pişmaniye
Nar
Muz
Damla Çikolata
Pişmaniyeli Pasta Yapılışı:
Tüm Malzemeleri karıştırıp kek hamuruna ilave edelim.
Yuvarlak biçimde olan fırın tepsimizi yağlı kağıt ile kaplayıp hamuru yağlı
kağıdın içerisine döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşinceye
kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra keki ortadan 2 ye bölüp arasına
hazırladığımız vanilyalı pudingi sürüp üzerine muz ve damla çikolata ekleyip
kapatalım. Kekin kapattığımız parçasının üzerini krem şanti ile kaplayıp dolaba
koyalım. Servis edeceğimiz zaman üzerine pişmaniye serpip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.