Dilber Dudağı Tarifi
Dilber Dudağı Tarifi
MALZEMELER
- 1 adet yumurta.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çay bardağı yoğurt.
- 1 tatlı kaşığı sirke.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 fiske tuz.
- aldığı kadar un.
İÇ HARCI İÇİN.
- 100 g ceviz.
ŞERBETİ İÇİN.
- 3 su bardağı şeker.
- 3 bardak su.
- 1 dilim limon.
Hazırlanışı:
-Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurt eklenir. Çıtırlık vermesi için 1 tatlı kaşığı sirkesi konur. Tuzu atılır ve kabartmatozu eklenir. Aldığı kadar unla hamur yoğurulur. 12 bezeye ayrılır. 15-20 dakika dinlendirilir. Un ve nişasta karışımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp üstüste dizilir ve büyükçe tekrar açılır. Çay bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesilir. Aralarına ceviz konur ve kenarları açık kalacak şekilde kapatılır. Üzerine sıvıyağ sürülen fırın tepsisine dizilir. Eritilen tereyağ gezdirilir ve 175 derecede fırına verilir.
- 3 bardak şekere 3 bardak su konur ve 1 dilim limon atılır. Şerbeti pişirilip soğumaya bırakılır.
- Fırından çıkan tatlı kaynarlığını atınca soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
Dilber dudağı sunuma hazırdır.
|