İzmir Köfte Tarifi
İzmir Köfte Tarifi izle
MALZEMELER
- 750 g dana koyun karışık kıyma.
- 6 adet patates.
- 3 dilim beyaz ekmek içi.
- 1 dilim kepek ekmek içi.
- yarım demet maydanoz.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 adet yumurta.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
KIZARTMAK İÇİN.
- sıvı yağ.
SOSU İÇİN.
- 2 yemek kaşığı domates salçası.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 4 diş sarımsak.
- su.
Hazırlanışı:
- Orta yağlı karışık kıyma kaba alınır. İçine 1 soğan rendelenir. Islatılıp ufalanan ekmek içleri ve doğranan maydanozları eklenir. 1 yumurta kırılır. Karabiberi, kimyonu ve tuzu atılıp özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilip parmak şekli verilir. Bol yağda kızartılır.
- Patateslerin kabukları soyulur. 2 ye bölünüp 3 dilime ayrılır. Suyu alınır ve bol yağda kızartılır.
- Zeytinyağında salça inceltilir. Sıcak su bırakılır. Sarımsak konur. Tuzu ve karabiberi atılıp sosu pişirilir.
- Dikdörtgen bir cam kaba kızartılan patatesler ve köfteler sıra sıra dizilir. Domates dilimleri ve sivri biberler ile süslenip hazırlanan salçalı sos gezdirilir. 200 derecede fırına verilir.
İzmir köfte sunuma hazırdır.
|