Malzemeler:
1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
2 su bardağı kadar bulgur
2 su bardağı ölçüsünde sıcak su
1 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
1 demet kadar maydanoz
4 tane taze soğan
4 tane sarımsak
1 tane kuru soğan
1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
2 yemek kaşığı ölçüsünde nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kadar kuru nane
1 yemek kaşığı kadar pul biber
1 su bardağı kadar zeytinyağı
Kısır Köftesi Yapılışı:
Karıştırma kabının içerisine simit bulgur ve tuz koyup
üzerine kaynar su ekleyip 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Bir yandan ise
kuru soğanları ince ince kıyıp bir kaba koyuyoruz. Başka bir kaba ise yeşil
soğan, maydanoz ve sarımsağı incecik doğruyoruz. Dinlenen bulgurun içerisine
salça, baharat ve kıyılmış kuru soğanı ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurma bittikten
sonra ki işlem yeşil soğan, maydanoz, sarımsak, nar ekşisi ve yağ ekleyip
karıştırıyoruz. Ayran ile servis ediyoruz.