Nevşehir Mantısı Tarifi
Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
500 gram kadar kuzu kıyması
300 gram kadar dana eti
3 su bardağı ölçüsünde nohut
1 tane domates
2 tane kuru soğan
4 tane yeşil biber
3 tatlı kaşığı kadar salça
2 çay kaşığı kadar karabiber
2 çay kaşığı kadar toz biber
1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon
1 bağ maydanoz
1 tane orta boy yumurta
Süzme yoğurt
Sarımsak
Nane
Alabildiği kadar un
Nevşehir Mantısı Yapılışı:
İlk olarak hamurunu hazırlamakla başlıyoruz. 1 tane
yumurtanın içerisine 2 çay kaşığı kadar tuz atıyoruz. Yavaş yavaş su döküp sert
bir hamur olmasını sağlıyoruz ve hamuru dinlenmeye alıyoruz. Hamur dinlenirken
bir yandan da sosumuzu hazırlıyoruz. Dana etini sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz
ve içerisine biber ve soğanları atıp pişiriyoruz. Sonra 1 tatlı kaşığı kadar
salçayı kokusunu çıkartana dek pişiriyoruz. İçini hazırlamak içinse kıyma ve
minicik doğranan soğanalrı karabiber, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip
karıştırıyoruz sonrada içine maydanoz ve salça katıyoruz. Hamuru açıp küçük
kareler kesip ortasına kıymalı harcı koyup hamurların ortasını açık bırakacak
şekilde sıkıştırıp kapatıyoruz. Tüm mantıları yağlı tepsiye dizip 180 derece
fırında pişiriyoruz. Pişince üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis
edebilirsiniz.