Nurselin Mutfağı Soğanlama Tarifi
Soğanlama Malzemeler:2 tane orta boy kuru soğan
Yarım demet kadar maydanoz
1 çay kaşığı ölçüsünde kırmızı toz biber
1 tutam kadar kimyon
1 tutam ölçüsünde karabiber
Tereyağı
Alabildiği kadar un
Soğanlama Yapılışı:
Öncelikle hamurunu hazırlamakla başlıyoruz. Bir yoğurma kabının içerisine 2 çay kaşığı kadar tuz ilave edip yavaş yavaş su ekleyip kulak memesi kıvamı yakalanması hedeflenir. Hamur yoğurulduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz. 2 tane soğanı piyaz olacak şekilde doğruyoruz ve zeytinyağının içerisinde kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra ocaktan alınıp içerisine maydanoz, toz biber, kimyon, karabiber ekleyip karıştırılır. Hamurları açıp arasına hazırladığımız içi ekleyip kenarlarından bastırarak kapatıyoruz ve yağ olmayan tavada pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürüp servis ediyoruz. Afiyet olsun...