İki Renkli Tatlı Tarifi
Oktay Usta İle Yeşil Elma
Muhallebi İçin Malzemeler:
1 litre ölçüsünde süt
2 Türk kahvesi fincanında nişasta
1 fincan kadar un
3 fincan kadar şeker
1 paket kadar vanilya
1 yemek kaşığı ölçüsünde margarin
Jölesi İçin Malzemeler:
3 su bardağı kadar vişne suyu
2 çay bardağı kadar nişasta
2 çar bardağı kadar şeker
1 paket kadar vanilya
İki Renkli Tatlı Yapılışı:
Süt, un, nişasta, şeker ve vanilyamızı bir tencereye ekleyip
karıştırıyoruz. Ocağın üzerine koyup koyu bir kıvam alana kadar margarin
ekleyip karıştırıyoruz. Karışımı ıslak bir tepsiye döküp soğumaya bırakıyoruz.
Jölesi için malzemeleri ise ayrı bir kaba koyarak karıştırıyoruz ve jöle kıvamı
alana kadar pişiriyoruz. Jölemizi muhallebinin üzerine yayıp buzdolabında
soğuttuktan sonra servise sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.