Hamburger Tarifi
Ekmeği İçin Malzemeler:
5 su bardağı ölçüsünde un
1 paket kadar yaş maya
2 çorba kaşığı ölçüsünde toz şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 çay bardağı ölçüsünde süt
Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvıyağ
Ilık su
KÖFTESİ İÇİN MALZEMELER:
400 gram kadar kıyma
1 tane orta boy soğan
1 tane yumurta
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
GARNİTÜR İÇİN MALZEMELER:
5 tane patates
Orta boy domates
Kıvırcık marul
Mayonez
Ketçap
Hamburger Yapılışı:
İlk olarak ekmeğimizi hazırlamakla başlıyoruz. Bir
karıştırma kabının içerisine 5 su bardağı ölçüsünde unu ve üzerine maya, tuz,
tozşeker, sıvıyağ, süt ve alabildiği kadar ılık su ekleyip karıştırıp yoğurmaya
başlayın. Hazırlanan hamur 7 parçaya bölünür ve dinlenmeye alınır. Sonra
üzerine yumurtanın sarı kısmını sürüp, üzerine susam serpip pişmeye
bırakıyoruz. Ekmeğimiz pişerken ise boş durmayıp köftemizi yapmaya geçiyoruz.
Kıyma, rende soğan, maydanoz, yumurta akı, tuz ve baharatı bir kabın içerisine
ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Köftelerimiz hazırdır ve kızartmaya geçin. Daha
sonra patatesleri daire şeklinde kabuklarını soymadan dilimleyin ve buharda
pişirin. Buharda piştikten sonra ise yağda kızartın. Ekmeklerde hazır olunca
ekmeği ortadan 2 ye ayırın arasına köfte, kıvırcık, mayonez, ketçap ekleyip
servise hazır hale getirebilirsiniz.