Doğum Günü Pastası
Tarifi
Pandispanya Keki İçin Malzemeler:
4 tane orta boy yumurta
1 su bardağı kadar toz şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Süslemek İçin Malzemeler:
1 Kase kadar çilek
Kreması İçin Malzemeler:
3 su bardağı ölçüüsnde süt
Yarım yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı ölçüsünde un
1 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
1 paket kadar vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı ( Yoksa Margarin )
Üzeri İçin Malzemeler:
1 paket kadar kremşanti
Keki Islatmak İçin Malzemeler:
Süt
Doğum Günü Pastası Yapılışı:
İlk olarak pandispanya kekimizi hazırlıyoruz. Tüm
malzemeleri bir kaba alıp üzerine un ekleye ekleye krema kıvamı alana kadar
çırpıyoruz. Yağlanmış tepsimize kekimizi dökelim ve 180 derecede ısınmış
fırında 40 dakika kadar pişirelim. Kremşantimizi paketteki tarife göre
hazırlıyoruz. Çilekleri ikiye bölüp pastanın kenarlarına yapıştıracağız. Dolgu
kreması için ise tencereye süt, nişasta, kakao ve un ekleyerek kısık ateşte
koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra içerisine tereyağı ve
vanilyayı da ekleyip 3 dakika bekleyip ocaktan kenara alıyoruz. Pişen
pandispanyayı süt yardımı ile ıslatıyoruz ve ikiye bölüyoruz. Birinin üzerine
kremayı sürüp üzerine diğerini kapatıyoruz. Son olarak ise üzerine
hazırladığımız kremşantiyi yayıp yanlarına çilekleri yapıştıralım. Buzdolabında
soğuduktan sonra servise hazırdır.