Anasayfa » , » Kırım Böreği Tarifi Nurselin Mutfağı

Kırım Böreği Tarifi Nurselin Mutfağı



Kırım Böreği Tarifi Nursel’in Mutfağı Konya Mutfağı 
Malzemeler:

100 gram kadar margarin
1 çay bardağı ölçüsünde yoğurt
1 çorba kaşığı kadar sirke
3 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu
Tuz
1 tane küp şeklinde doğranmış orta boy domates
3 tane doğranmış yeşil biber
1 tane kuru soğan
2 diş kadar sarımsak
200 gram kadar kuşbaşı et
1 çorba kaşığı ölçüsünde yoğurt
1 tane yumurtanın sarı kısmı

Kırım Böreği YAPILIŞI:

İlk olarak tencerenin içerisine etimizi koyuyoruz. Suyunu Salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Yeşil biber, kuru soğan, domates ve sarımsağı da ekliyoruz. Etleri yumuşayana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Diğer bir tencerede ise margarin, sirke ve yoğurdu karıştırıyoruz ve içerisine un, kabartma tozu ve tuz ekliyoruz. Yoğurduğumuz bu hamuru 2 ye bölüyoruz. Onları merdane ile açın. Yufkalarımızdan birini yağlı tepsiye yerleştiriyoruz. Etli hazırladığımız karışımı üzerine yayıyoruz. Diğer yufkamızı da bunun üzerine kapatıyoruz. Yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp üzerine sürüp fırında yüzü kızarana kadar pişiriyoruz. Kırım böreği servise hazırdır.


AFİYET OLSUN.