Arabaşı Çorbası Tarifi
Nurselin Mutfağı Konya Mutfağı
Malzemeler:
1 kilogram kadar tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kadar tereyağı
1 çorba kaşığı kadar domates salçası
1 çorba kaşığı kadar biber salçası
Pul biber
2 litre ölçüsünde su
Hamuru İçin Malzemeler:
4 kase kadar su
1 kase kadar un
2 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
Arabaşı Çorbası Yapılışı:
İlk olarak çorbamızın yanında tüketeceğimiz hamurumuzu
hazırlamakla başlıyoruz. Suyun içerisine unu ekleyip ocağa koyup karıştırarak
kaynamaya bırakalım. Koyu bir kıvam aldıktan sonra büyükçe bir tepsiye döküp
soğumaya bırakalım. Tavuğu haşlayalım ve didikleyelim. Tereyağımızın içerisinde
unumuzu kavuralım sonrasında salça ve 2 litre su ekleyip topaklandırmadan
yavaşça karıştıralım. Suyumuz kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavukları
içerisine ekleyelim ve 10 dakika kaynatalım.
Çorbamız hazır olduktan sonra tepsiye hamur ve çorbamızı koyup arabaşını
servise hazır hale getirelim.
AFİYET OLSUN.