AVCI BÖREĞİ Tarifi



Avcı Böreği Tarifi:
Avcı Böreği Malzemeleri:
KREBİ İÇİN:
4 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet soğan
700 gram dana kıyma
börek tarifleriYarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİNİ BULAMAK İÇİN:
1 su bardağı galeta unu



Avcı Böreği Hazırlanışı:
Süt, un, yumurtalar, sıvıyağ ve tuz karıştırılır. Elde edilen krep hamuru hafif yağlanmış tavaya bir kepçe dökülür. Krebin sadece bir tarafı pişirilir. Tavadan alınan hamur ters çevrilerek tabağa konur. Her krep için tava bir kez yağlanır. Kıymalı iç harç için önce kıyma sıvıyağla beraber kavurulur. Sonra inve kıyılmış soğan ve tuz ilave edilir. Ocaktan alındıktan sonra kıyılmış maydanoz ve dövülmüş ceviz katılarak iç harç karıştırılır. Kreplerin tavaya değen yüzü yukarıda kalacak şekilde ortasına iç harçtan konur ve kenarları içe katlanarak dolma sarar gibi sarılır. Ardından galeta ununa bulanır ve tepsiye dizilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Nursel’in Mutfağı Avcı Böreği tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Nursel’in Mutfağı Avcı Böreği Tarifi



0 yorum:

Yorum Gönder