Anasayfa » , , , » Peynirli Otlu Poğaça Tarifi Ardanın Mutfağı, Peynirli Otlu Poğaça Nasıl Yapılır

Peynirli Otlu Poğaça Tarifi Ardanın Mutfağı, Peynirli Otlu Poğaça Nasıl Yapılır

Ardanın mutfağı bugün Peynirli Otlu Poğaça tarifine yer verildi. Peynirli Otlu Poğaça tarifi, Peynirli Otlu Poğaça malzemeleri, Peynirli Otlu Poğaça yapılışı, Peynirli Otlu Poğaçatarifi izle,

Malzemeler;

1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam kaşığı tuz
1 tutam kaşığı mahlep
3,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
100 gr tereyağı – arasına sürmek için

İç harç Malzemeleri;
250 gr beyaz peynir
yarım bağ maydanoz
yarım bağ dereotu
5-6 dal taze nane
Karabiber
Tuz
Peynirli Otlu Poğaça Yapılışı Ardanın Mutfağı:
Hamur için olan malzemeleri iyice yoğurun ve bir, bir buçuk saat mayalandırın.
Ardından üç eşit parçaya bölerek yeniden mayalandırın.Hamurlar mayalandıktan sonra tereyağı ile yağlayarak tek tek açın ve ardından üst üste koyarak katlayın ve dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın.Bir rulet yardımıyla ince şeritler şeklinde açıp, her bir şeridi salyangoz gibi rulo yapın ve elinizle açıp iç harç ile doldurun.180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Ardanın Mutfağı Peynirli Otlu Poğaça sunuma hazır.Afiyet Olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder