Nurselin Mutfağı ŞEMŞEMOTİK Tarifi
Malzemeler:
300 gram kadar kuşbaşı halinde doğranmış dana eti
100 gram kadar tereyağı
2 tane soğan
2 tane yumurta
1.5 su bardağı ölçüsünde pirinç
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kadar pul biber
1 tatlı kaşığı ölçüsünde nane
1 tatlı kaşığı ölçeğinde toz biber
1 çay kaşığı kadar karabiber
Hamuru İçin Malzemeler:
3 kase kadar un
2 çay kaşığı ölçüsünde tuz
Şemşemotik YAPILIŞI Nurselin Mutfağı:
Etleri az bir suda pişiriyoruz. Et suyunu çekince üzerine
kıyılmış soğan, maydanoz, sıvıyağı ekleyin. Biraz karıştırıp soteledikten sonra
pul biber, karabiber, tuz, maydanoz, pirinç ve sıcak su ilave edip pişmeye
bırakın. Karışım ılırken bizde hamuru yapmaya geçelim. Yoğurma kabına un ve tuz
ekledikten sonra hafifçe su eklerek kıvama gelince yoğurun. Bezeler koparıp
oklava ile açın ve çay tabağı kadar açın. İçerisine hazırlanan iç konulduktan
sonra bir tencereyi su doldurup içerisine su koyup haşlamaya bırakın. Nurselin
Mutfağı Şemşemotik Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.